Stoppen met roken dag 13

Het is alweer dag 13 dat ik mijn ismoker heb, smorgens kom ik zonder te hoesten van mijn bed. Ondanks dat mijn ismoker heb, zijn er nog steeds een paar momenten per dag dat ik de drang naar een sigaret moeilijk kan bedwingen.

3x per dag is de drang nog zo hoog dat ik een sigaret opsteek, bij de eerste kop koffie als ik van bed kom, smiddags en savonds. En als ik dan even stress ervaar, is de drang nog te groot en dan lukt het mij nog niet de sigaret te laten staan.

Maar het is toch wel al echt super hoever ik nu al ben, namelijk ik rookte voorheen 3 pakjes shag per week, waar ik gemiddeld toch 60 sigaretten uit haalde. Ik rookte dus voorheen 180 sigaretten in de week, dat zijn dus ongeveer 25 á 26 sigaretten op een dag.

Ik ben op dag 2 begonnen met een nieuw pakje shag, die momenteel nog altijd half vol zit. Ik rook dus geen 26 sigaretten op een dag meer, ik nu 26 sigaretten per 8 dagen.

Ik ben echt super trots op mij zelf dat ik nu na zoveel jaren te hebben gerookt, want ik ben begonnen toen ik 12 jaar was en ik ben nu 46 jaar, al zover ben geminderd. Ik voel mij zelf ook weer beter, heb weer een beetje meer conditie, ik hoest gewoon ook veel minder. Ja mijn ismoker helpt mij echt om die omslag te maken.