Storm raast over ons land heen

Donderdag 18 januari 2018, Flevoland –

Storm raast over Nederland heen op vele plaatsen ervaren mensen veel overlast en zijn de lijnen van de hulpdiensten druk bezet. En wordt NL Allert inmiddels misbruikt om mensen te vragen niet meer 112 te bellen voor stormschade, de melding komen al zo vaak dat mensen straks niet eens meer reageren op die meldingen. Als er dan wel een ramp gebeurt hebben mensen niet meer door dat het dan wel om een ramp gaat.

Ik ben dan ook van mening dat je een Allert alleen moet gebruiken als er een ramp dreigt te ontstaan of dat er een ramp in de buurt is. Als je een Allert gebruikt om mensen te bewegen om iets niet te doen, gaat naar mate dat dit wordt gedaan de kracht van zo’n noodmelding service afnemen. Dit kun je al merken op het moment dat de luchtsirenes worden getest, elke 1e maandag om 12:00 uur is er geen mens die hierop reageert. Dit zelfde effect ontstaat op het moment als je NL-Allert gaat gebruiken voor meldingen die niet te maken hebben met een ramp.

Vliegtuigen trotseren de Storm

(BRON NU.NL)