Tutorials op Youtube

Voor mijn ontwikkeling op de Klarinet kijk ik veel op Youtube, één van mijn favoritieten op Youtub is Eddie Daniels. Hij kan het zo leuk vertellen over verschillende technieken op de klarinet, dat je zelf ook echt moed krijgt.

Eddie Daniels is een klarinet Solist en docent, zijn passie voor de klarinet laat hij dan ook echt zien in de videao’s en juist dat maakt het dat ik ook zo graag naar zijn video’s kijk.

Als je een muziekstuk meer Jazz wilt spelen zegt Eddie dat je gerust met je hele lichaam mag bewegen, het geeft je muziek meer gevoel en je ervaart meer plezier. Jazz is spelen met gevoel en of je nu een slechte dag hebt of niet, dat gevoel mag je laten overbrengen in je muziekstuk. Het leuke vond ik wel toen de persoon hem vroeg naar de ademsteun, zei hij dat dit helemaal niet zo heel erg belangrijk is.  Laat het toe zoals je ademsteun is, een perfecte emboucher is er niet, of je nu een geknepen emboucher hebt of juist een open, het is onderdeel van jou gevoel op dat moment.

En dat vond ik zo leuk om te horen, laat toe dat het niet perfect is.