Stoppen met Roken

Een nieuw artikel over het stoppen met roken, dit is geen wetenschappelijk iets of een therapeutisch verhaal, het is een persoonlijk verhaal.

Ik heb vanaf mijn 12e stevig gerookt tot mijn 47e, en wat heb ik toch een strijd gehad om zover te komen om te stoppen met roken. Heel veel mensen liepen maar te zeggen ‘je moet stoppen met die viese sigaret’ja… we weten echt wel dat die sigaret ongezond is voor ons, maar mensen realiseren helemaal niet dat wanneer je zoveel rookt dat je niet even een knopje om kunt zetten.

Ik wilde voor de zoveelste keer wel stoppen met roken, en was begonnen met zyban… maar wat mij van woensdag op donderdag nacht overkwam was de motivatie om per direct de sigerat weg te doen. Ja ik ben erg blij dat ik de medicatie zyban er bij heb, want die vangt wel een hoop nare ontwenningsverschijnsels op. Ik merk dat je voor je zelf een reden moet nemen waarom jij nooit weer wilt roken, een reden die vanuit jou persoon komt. Dit is namelijk wel de belangrijkste reden om de stap te overwinnen.

Ik zit nu op dag 7 van het stoppen, en moet nog heel veel overwinnen, maar omdat ik nooit meer zo benauwd wil hebben dan vorige week is echt mijn stok achter de deur.